Contact Info

Пътешествие във времето: ретро модата, която се завръща

Въпреки че тенденциите при облеклото се променят непрестанно, а възникването на нови линии е почти ежесезонно явление, има някои модни линии, които напоследък се завръщат.

Станете част от едно пътешествие във времето, свързано със завръщането на ретро модата и по-специално тази от 90-те години на 20-и век. Какво трябва да знаете за обновлението на гардероба, следвайки този стил и кои са тенденциите, които ще бъдат модерни през следващите години? Разберете в следващите редове за тяхното завръщане.

Защо ретро модата е популярна и подлежи на обновление?

Все по-трудно е хората да бъдат впечатлени, предвид множеството предложения във всяка пазарна ниша, включително и облеклото. Повечето искат да демонстрират своята експресивност и динамиката на персоналността си чрез визията, която изграждат. И какъв по-добър вариант от завръщане на експлозия от необикновени дизайни, цветни палитри и голяма креативност?

Обновлението на визията чрез използването на отминалите трендове е умел вариант да подчертаете стила си и да изглеждате ефектно навсякъде. В същото време обаче въпреки че аутфитите са “шик”, те не са преекспонирани, каквито бяха преди 30-години, а съчетани по най-балансирания и хармоничен начин, с цел постигане на елегантност и представителност.

Оказва се че ретро модата, погледната през прочита на съвременния човек, води до неочаквано добри комбинации и успешни визии, което води до нейното обновление. Това си личи както в дизайнерските колекции на известните марки, така и в гардероба на модерния мъж или съвременната жена.

Кои трендове от ретро модата подлежат на обновление?

Запознайте се със следните трендове, които подлежат на завръщане и се пренасят от 90-те години директно в 2024 година на 21-и век:

 1. Винтидж облекло
  Този стил не подлежи на завръщане, защото той никога не е излизал от мода. Това се дължи на предимствата и характеристиките, които носи със себе си – интересни и качествени платове, уникални дизайни, които се допълват от бродерии, камъни и други арт декорации. Характерно за винтидж облеклото е отношението към детайла – всичко е изпипано до последния щрих.
 2. Цялостна деним визия
  Изтъркани, нарязани дънки, с избледнели цветове – това е духът на ретро модата, който подлежи на завръщане. Ако търсите цялостно обновление, изберете и деним яке или риза, за да допълните визията.
 3. Екстравагантни бижута и аксесоари
  През 80-те и 90-те години на 20-и век сред обновлението на гардероба задължително присъстваше и големия набор от екстравагантни аксесоари, като обеци тип обръчи, масивни гривни и бижута за шия, цветни колани, чанти, портфейли, а вратовръзките – пъстри, шарени и необикновени.
 4. Поп култура и подражаване на модните икони
  Завръщането на поп културата се изразява чрез подбора на облекло с ярки и интересни принтове, чарлстон панталони с висока талия, овърсайз ризи и якета, свободностоящи сака и плисирани рокли тип каре.

Всеки от периодите в ретро модата се характеризира по определен начин, но всички те напомнят носталгично за нещо съхранено във времето, което дава отражение и до днес в модния свят.

Вашият коментар