Contact Info

Най-добрите съвети за съчетаване на модни аксесоари

Модните аксесоари крият голяма сила и могат да променят изцяло една визия чрез присъствието или отсъствието си. Когато обаче искате да включите модните аксесоари като част от визията и да подчертаете стила си успешно, трябва да го постигнете умело и да действате прецизно. Научете кои са трендовете в модата относно тези елементи на облеклото и как да подчертаете елегантността на визията си чрез тях? Вижте следващите редове.

Кои фактори са важни при съчетаване на аксесоарите?

За да подчертаете стила си умело и да постигнете безупречен аутфит, характеризиращ се не само с красив вид, нои с комфорт и функционалност, трябва да обърнете внимание на следните три важни аспекта от избора:

Цветове

Колкото и красив да е един аксесоар, в грешния цвят ще изглежда не на място или ще претрупа визията. Когато избирате по-неутрални цветове за дрехите си, като черно, бяло, бежово, сиво, може да експериментирате с по-ярки нюанси за поставяне на акцент, които да балансират аутфита.

Сред най-популярните цветове, които ще срещнете в дизайнерските и маркови колекции, са земните и неутралните тонове.

Стил

Важно е да определите цялостния стил, който следвате. Ако е официален, то бижутата и коланите са отличен акцент и фин щрих. В случай че спортно-елегантната визия е тази, която най-често използвате в ежедневието – чифт слънчеви очила и удобни кецове ще допринесат за аутфита ви.

За любителите на спортния аутфит най-предпочитани са шапките с козирка.

Трендове в модата, споделени от експерти

Ако искате да бъдете част от съвременната мода и да изглеждате актуално и елегантно, трябва да се запознаете с трендовете към момента, както и съветите, които експертите дават:

 1. Съобразете фигурата си с размера на акцентните елементи
  През 90-те години на 20-и век беше тренд колкото повече на брой и големи по размер аксесоари имате, толкова по-добре. Днес обаче това не е така. Независимо какъв стил следвате, трябва да бъдете премерени в размера на акцентните елементи, особено ако имате по-дребна фигура. При по-малки размери и избор на големи бижута, чанти, шапки или други, тялото ви ще изглежда още по-малко, а визията – несъразмерна. 
 2. Смесване на стилове
  Това е тренд в модата, който със сигурност представя интересни комбинации и представя индивидуалния почерк. Може да комбинирате спортно-елегантно облекло с официални мъжки или дамски аксесоари, като дълги обеци, чанта през рамото и обувки с висок ток.
 3. Метални акценти
  Те внасят индивидуалност във всяка визия и могат да подчертаят стила ви. Най-често тези акценти се използват в областта на бижутата, обувките и коланите.
 4. Минималистични акценти
  Трендовете в модата показват, че все по-често големите чанти и портфейли се заменят от малки и компактни модели.
 5. Еко материали
  Екологичната насоченост и принципите на устойчивата мода диктуват трендовете към текущия момент. Все по-често кожата се заменя с екологични и биоразградими материали, като Лиосел, които се изработват от растителни влакна, характеризират се с дълготрайност и устойчивост във времето. Съчетайте с облекло, изработено от еко материал, и бъдете част от устойчивата мода.

Това са някои от особеностите, които могат да ви помогнат в подчертаването на стила и избора на довършителни елементи, които да комбинирате умело.

Вашият коментар