Contact Info

3 правила при съчетанието на цветове в облеклото

Цветовите комбинации са в основата на добре подбраната мъжка или дамска визия. Дори да изберете най-красивите дрехи, които самостоятелно изглеждат несравнимо, съчетавайки ги в един тоалет, те биха могли да загубят чара си. 

Ако искате да сте стилни както в ежедневието си, така и на специални мероприятия, като същевременно подчертаете модерното си излъчване, прочетете нашите съвети за избор на цветове.

Неутралните цветове са отлични за съчетание

Неутралните тонове на черно, бяло, сиво, бежово и кафяво, винаги са модерен, стилен и лесен за съчетание избор на дрехи. Може да използвате тези нюанси като основа за изграждане на вашата визия, като допълните с по-ярък акцент. Черното и бялото са класически избор за мъжки и дамски тоалети, а кафявото, сивото и бежовото са по-предпочитани за аксесоари и обувки.

Предимството на неутралните тонове, които ви препоръчваме да използвате в гардероба си, е че те са лесни за комбиниране.

Създайте баланс между топли и студени цветове

Повечето цветове се определят като топли или студени, в зависимост от техните нюанси. Ако искате да създадете едно премерено съчетание на дрехите си, които да се допълват взаимно, трябва умело да балансирате между тях. Ето как:

  • топли тонове – тук се класират червено, оранжево, жълто, светлозелено. Те внасят свежест, яркост и успяват да разчупят всяка визия;
  • студени тонове – лилаво, синьо, тъмнозелено. Имат свойството да подчертават елегантността и може да затвърдят формалността на една визия.

Ако искате да изглеждате едновременно модерно и стилно, то балансът в съчетаването на дрехите би ви помогнало да постигнете крайната си цел. Противоположностите не само се привличат, но могат още и да се допълнят, за да създадат хармоничен външен вид.

Поставете акцент във всеки аутфит

Не е трудно да заблестите и да се откроите, дори и в най-семплия тоалет. Може да го постигнете чрез правилното акцентиране. Когато сте избрали да носите по-ярки дрехи, то съчетанието с неутрални аксесоари и обувки е правилният избор, особено ако се наблюдава повече от един преобладаващ нюанс.

В случай че се доверявате на тези съчетания, които изграждат по-представителен външен вид и са подходящи за бизнес среда, ще разчупите облика чрез поставяне на малък цветен акцент – слънчеви очила, аксесоар за коса при жените или вратовръзка и кърпичка при мъжете.

Следвайки тези правила, ще постигнете целите си и ще извършите правилно комбиниране на цветовете на дрехите.

Вашият коментар